Saltar apartados

Premis UAbierta 2016

¡Enhorabona a tots els participants!

Des de la Universitat d'Alacant i el Vicerectorat de Tecnologies de la Informació és vol destacar el gran treball i esforç realitzat per tots els participants i ressaltar que ha sigut molt difícil atorgar els premis d'aquest concurs donada la gran qualitat de totes els aplicacions.

 

Acta del jurat  

Guanyadors del Concurs d'Aplicacions 2015

 

premi al millor Model de negoci (1.000€)

Gluubo

Andrea Lluch Cruz, Jorge Juan Oliva Castillo, Jesús Rodríguez Sala i Javier Rodríguez Sala

Gluubo és una plataforma creada per a compartir experiències positives i oferir a la comunitat universitària un lloc en el qual poder apuntar-se a reunions culturals, esportives i d'oci, organitzades per altres alumnes, egressats, professors o empreses. La plataforma Gluubo se centra a cobrir la necessitat que tant els usuaris com les empreses tenen de generar comunitat. Per aquest motiu, les empreses que utilitzen la plataforma obtindran recomanacions, visibilitat i tràfic de clients.

Gluubo proporciona les eines necessàries perquè els usuaris donen d'alta les activitats de forma ràpida i senzilla. A més, crea de forma automàtica totes aquelles activitats que es proporcionen des del portal de dades obertes. La inclusió de dades obertes ens brinda l'avantatge de disposar d'una gran quantitat d'esdeveniments de més de 60 organitzacions culturals, d'oci i esportives de tota la província. Aquesta solució està dissenyada per a ser accessible des de smartphones, tablets i ordinadors. Per aquest motiu s'ha desenvolupat una versió web responsive multiplataforma.

Aplicació: gluubo.com

 

 

1º premi campus i vida universitària  (750€)

ContinUA

Francisco Agulló Antolín, Ulisses Serrano Martínez i Jorge Torregrosa Lloret 

Aplicació web per a la gestió d'activitats esportives en centres universitaris. L'aplicació proposa el llistat de les activitats oferides pels centres, mostrant a l'usuari dades avançades de les mateixes com pot ser descripció, lloc i hora de realització, inscripció en les activitats per part dels usuaris.  S'inclou l'accés a les webs de distribuïdors de materials esportius especialitzats en les diferents activitats, perquè la compra dels accessoris necessaris siga el mes rapida possible. Finalment, en l'aplicació, s'afigen una sèrie de matisos socials, perquè els usuaris puguen oferir les seues opinions sobre les activitats esportives a la resta d'usuaris. Un altre d'aquests elements, per exemple, és la connexió de l'aplicació amb diferents xarxes socials, així aquestes activitats poden ser compartides, difoses i augmentar el nombre d'usuaris d'aquestes activitats.

Aplicació: contínUA

  

 

Accésit campus i vida universitària  (250€)

ViajUA

Pedro López Jiménez i Lara Lluna Vaig donar Sant 

ViajUA és una aplicació mòbil i Web que permet posar en contacte de forma fàcil i directa a tots aquells conductors que desitgen compartir el seu cotxe en trajectes cap a o des de la Universitat d'Alacant amb altres membres de la comunitat universitària. Aquesta xarxa de contacte integrada en la xarxa de la Universitat, facilita el transport al campus de tots els estudiants que no posseeixen cotxe propi i provenen de localitats mal comunicades amb la Universitat. Al seu torn, els conductors poden estalviar diners compartint les despeses de la gasolina amb els seus passatgers. Fomentar l'ús compartit del cotxe faria que el nombre d'automòbils que accedeixen a la Universitat es reduïra. Açò significaria un descens del tràfic, tant dins del campus com en les vies d'accés a ell, la qual cosa es traduiria en una Universitat més sostenible, neta i compromesa amb el medi ambient.

Aplicació: viajUA

 

 

 

1º premi docència i Recerca (750€)

UAlumno

César González Mora

UAlumno és una aplicació destinada als estudiants de la Universitat d'Alacant, amb l'objectiu que puguen portar un seguiment del seu progrés en la titulació que estiguen cursant. Per tant, a més d'obtenir informació sobre la titulació i les seues assignatures, podrà introduir les qualificacions obtingudes en els diferents exàmens, comparar el seu rendiment amb el d'altres estudiants o cursos anteriors i comprovar com va el seu progrés. També compta amb altres opcions interessants per als estudiants, com poden ser la configuració d'un horari personal o comparar el preu de la seua titulació amb altres titulacions de la UA. En definitiva, és una aplicació que el seu objectiu és facilitar als estudiants portar un seguiment del seu progrés al llarg de la titulació, i per tant, que milloren el seu rendiment i puguen gaudir del temps lliure.

Aplicació web:  UAlumno

 

 

 

Accésit docència i Recerca (250€)

InvestigaUA

Luis Francisco Albert Navarro

Fent ús de les dades dels projectes i articles publicats per personal de la Universitat d'Alacant, InvestigaUA, que és el nom donat a l'aplicació, és un referent de consulta i contacte tant per a personal de la comunitat universitària com a PDI, PAS, professors i alumnes, com per a personal alié a la universitat, com poden ser empreses, col·laboradors, entitats oficials, etc...

Amb InvestigaUA es pot conèixer les dades de projectes i articles, enllaçar als articles en el repositori de la Universitat d'Alacant, conèixer les dades de contacte dels autors dels articles i dels directors dels projectes en el directori de la Universitat d'Alacant. InvestigaUA es pot convertir en un referent per a la pròpia administració de la Universitat d'Alacant, per als departaments de recerca, en un suport per a docents i alumnes i fins i tot en un catàleg de referència per a entitats alienes a la universitat amb interessos relacionats amb la recerca.

Pòster: investigaUA

 

 

 

1º premi visualitzacions (750€)

Becatcher

Fernando Colom Jover

Becatcher és una eina gràfica que pretén acostar la informació de beques i ajudes a tots els integrants de la comunitat universitària, d'una manera eficient, optimitzada i visual. Naix amb l'objectiu de millorar el servei d'informació de beques i ajudes, acostant-ho a l'usuari. Converteix la cerca de beques i ajudes en una tasca amena, visual, directa i compacta, deixant arrere la necessitat de llegir una gran quantitat d'informació per a saber què beca satisfà els teus interessos. Un únic gràfic que sintetitza molta informació. No pretén modificar els processos de selecció, ni els tràmits, ni les bases, no. Únicament optimitza la transferència d'informació del paper a l'usuari (comunitat universitària), creant un pont visual i estètic que assegure que qui no sol·licita una beca o ajuda no ho fa per falta de temps o informació, si no perquè de debò no la necessita.

Pàgina web: Becatcher

 

 

 

Accésit visualitzacions (250€)

MyMetrics

Edgar Bellot Micó

MyMetrics és una aplicació web que té com a objectiu mostrar d'una forma resumida, senzilla i gràfica tota la informació relacionada amb les publicacions dels investigadors de la UA i l'impacte que han tingut a tot el món.

MyMetrics s'ajuda d'indicadors altmetrics per a mostrar informació com: visualitzacions HTML i descàrregues de PDF, comentaris en revistes, blogs científics, Wikipedia, Twitter, Facebook i altres mitjans de comunicació, marcadors Mendeley/CiteUlike, cites en la literatura acadèmica, etc.

Aplicació: MyMetrics

 

 

 

 

 

GRÀCIES A TOTS ELS PARTICIPANTS

 

PARTICIPANTS

 

 

AGRAÏM LA VOSTRA PARTICIPACIÓ EN LA 2ª EDICIÓ DEL CONCURS D'APLICACIONS QUE REUTILITZEN DADES OBERTES DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT. SEGUIM AVANÇANT EN EL BON CAMÍ GRÀCIES A LA VOSTRA COL·LABORACIÓ.

 

Portal de dades obertes


Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464